Grăbiţi-vă dacă mai vreţi dobânzi de peste 6% la depozitele în lei: Bancpost taie de luni toate bonificaţiile

Autor: Razvan Voican Postat la 06 februarie 2013 20 afişări

Grecii de la Bancpost se grăbesc să pună în practică decizia strategică de reducere a dobânzilor oferite la depozitele de retail: de luni 11 februarie bonificaţiile la lei vor fi reduse cu până la 0,75 puncte procentuale, vârfurile din ofertă urmând să se situeze în intervalul 5,25 – 5,9% pe an în funcţie de maturitatea depozitelor.

Grecii de la Bancpost se grăbesc să pună în practică decizia strategică de reducere a dobânzilor oferite la depozitele de retail: de luni 11 februarie bonificaţiile la lei vor fi reduse cu până la 0,75 puncte procentuale, vârfurile din ofertă urmând să se situeze în intervalul 5,25 - 5,9% pe an în funcţie de maturitatea depozitelor. Anthony Hassiotis, preşedintele executiv al băncii, a anunţat săptămâna trecută că Bancpost nu vrea să mai plătească dobânzi mai mari decât cele afişate de băncile negreceşti, bazându-se pe stabilitatea resurselor atrase şi încercând astfel să antreneze o mişcare similară la nivelul întregului segment de piaţă pe care îl reprezintă. La depozitele în euro dobânzile maxime scad de luni cu până la un sfert de punct, oferta Bancpost coborând vizibil sub pragul de 4%, cu rate între 3% şi 3,6% pe an. Viitoarea sa parteneră de fuziune Banca Românească a operat de la începutul anului două runde de ajustare a dobânzilor la depozite, însă continuă să ofere bonificaţii maxime de 6% la lei şi 4% la euro. Bancpost va reduce cu până la un sfert de punct şi dobânzile aferente conturilor de economii.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grabiti-va-daca-mai-vreti-dobanzi-de-peste-6-la-depozitele-in-lei-bancpost-taie-de-luni-toate-bonificatiile-10546102
10546102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.