Goop, site-ul de lifestyle creat de Gwyneth Paltrow, are datorii de peste 1,6 milioane de dolari

Autor: Florin Badescu Postat la 04 noiembrie 2014 59 afişări

Goop, site-ul de lifestyle creat de actriţa americană Gwyneth Paltrow, înregistrează datorii de peste 1,6 milioane de dolari, informează dailymail.co.uk.

Vedeta americană a depus la fisc "un bilanţ contabil abreviat" pe anul 2013 al companiei ei de lifestyle, însă, potrivit site-ului RadarOnline.com, valoarea activelor site-ului Goop a scăzut de la 848.226 de dolari, în 2012, la 752.210 dolari, în 2013.

De asemenea, Goop are datorii de 1.626.295 de dolari, ce vor trebui achitate în anul viitor, în creştere faţă de datoriile de 1.155.330 de dolari înregistrate în perioada precedentă de 12 luni fiscale, potrivit înregistrărilor financiare depuse în Marea Britanie de compania vedetei americane.

Pierderile au crescut de la 284.449 de dolari, în 2012, la 837.087 de dolari, în 2013. Cu toate acestea, managerii site-ului sunt optimişti, deoarece mizează pe obţinerea unor performanţe mai bune în viitorul apropiat, după lansarea Goop în domeniul comerţului electronic.

"Întrucât compania a început să vândă produse în iunie 2012, managerii consideră că profiturile previzionate vor oferi resurse suficiente pentru ca firma să continue să facă comerţ în viitorul apropiat", se afirmă în documentele contabile depuse în Marea Britanie.

În 2014, compania - care şi-a mutat sediul general de la Londra la Los Angeles - a trecut printr-o modificare majoră a personajului angajat şi a managerilor. Astfel, Lisa Gersh, fostul director executiv al companiei Martha Stewart Living, l-a înlocuit în funcţia de CEO pe Sebastian Bishop, iar Preete Janda, directorul financiar al site-ului, şi-a părăsit în luna iulie funcţia pe care a ocupat-o vreme de un an.

Site-ul RadarOnline a anunţat în aprilie că Gwyneth Paltrow a obţinut un împrumut, fără dobândă, luat din activele site-ului Goop.

Potrivit presei internaţionale, situaţia acestui site de lifestyle nu este chiar una disperată, întrucât Gwyneth Paltrow este una dintre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood, iar filmele în care a jucat au generat de-a lungul anilor încasări totale de peste 3,9 miliarde de dolari.

Totodată, revista Business Week a raportat anul trecut faptul că site-ul Goop are peste 15.000 de abonaţi.

Gwyneth Paltrow este totodată o scriitoare apreciată în Statele Unite, iar cea mai recentă carte a ei, un volum de reţete culinare, "It's All Good", a avut mare succes, după ce a ajuns pe primul loc în lista de bestselleruri publicată de New York Times.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOOP,
DATORII,
GWYNETH PALTROW
/actualitate/goop-site-ul-de-lifestyle-creat-de-gwyneth-paltrow-are-datorii-de-peste-1-6-milioane-de-dolari-13489952
13489952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.