Google il omagiaza pe Jules Verne printr-un logo special

Postat la 08 februarie 2011 10 afişări

Google si-a schimbat, marti, logoul pentru a marca 183 de ani de la nasterea scriitorului de literatura SF Jules Verne, in locul cunoscutului logo al motorului de cautare fiind publicata imaginea unor hublouri de submarin, alaturi de trei indicatoare de bord si o maneta mobila.

Vazut de multi ca parintele literaturii SF, Jules Verne a prezis aparitia mai multor inovatii tehnologice, cu mult inainte ca acestea sa fie inventate. In onoarea celui mai faimos roman al lui Jules Verne, "20.000 de leghe sub mari", logoul Google a fost refacut pentru a imita niste hublouri de submarin, prin care se pot vedea pesti si chiar caluti de mare. Maneta din partea dreapta poate fi folosita pentru a plonja in mare, care este populata cu diverse animale. Scriitorul francez Jules Verne s-a nascut pe 8 februarie 1828, la Nantes (Franta), si a murit pe 24 martie 1905. El este apreciat pentru operele sale legate de teme precum viitorul, spatiul extraterestru, aerul si calatoriile in adancurile marii. Printre cele mai cunoscute scrieri ale sale se numara "Ocolul pamantului in optzeci de zile", "Doi ani de vacanta", "Capitan la cincisprezece ani", "Copiii capitanului Grant", "Cinci saptamani in balon", "O calatorie spre centrul pamantului", "800 de leghe pe Amazon", "De la pamant la luna", "Un bilet de loterie", "Castelul din Carpati" si "Uimitoarea aventura a misiunii Barsac".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
google,
omagiu,
jules verne
/actualitate/google-il-omagiaza-pe-jules-verne-printr-un-logo-special-7964812
7964812
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.