Goana după ciuperci

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 august 2020 67 afişări

Un proiect gândit de un artist drept ceva amuzant care să-l ajute în lupta cu depresia a devenit mai nou ceva care atrage artişti din toată lumea.

Goana după ciuperci

 Americanul Daniel Seifert a început acum câţiva ani să ascundă prin diverse locuri publice din oraşe din SUA unde călătorea mici picturi ale unor ciuperci, invitând publicul să le caute. Amuzaţi de ideea lui, prieteni de-ai săi şi artişti din alte ţări au început să ascundă şi ei imagini cu ciuperci prin diverse părţi ale globului, cum ar fi Hong Kong sau Rusia, spre deliciul iubitorilor de artă  care le căutau. Goana după ciuperci pictate s-a transformat astfel într-un eveniment anual, intitulat „Game of Shrooms”, o condiţie pentru artiştii participanţi fiind ca, dacă lucrările lor, pentru care au oferit indicii pe Google Maps, nu sunt găsite în timp util, să le recupereze ca să păstreze curăţenia în locurile în care le-au amplasat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.