GM anunţă dividende pentru prima dată de la criză

Postat la 15 ianuarie 2014 17 afişări

General Motors (GM) a anunţat că va plăti un dividend de 30 de cenţi pe acţiune aferent celui de-al patrulea trimestru al anului trecut, pentru prima dată în ultimii cinci ani, după ce compania s-a prăbuşit în urma crizei financiare, a fost salvată cu bani publici şi a reuşit o revenire rapidă.

GM anunţă dividende pentru prima dată de la criză

 GM a fost restructurată în anul 2009 cu finanţare de la guvernul SUA, în timpul unui faliment de scurtă durată. Compania este pe profit de patru ani consecutivi, beneficiind alături de ceilalţi producători auto din Statele Unite de pe urma revenirii economiei.

De asemenea, GM s-a impus în ultimii ani drept unul dintre cei mai mari producători auto străini din China, cea mai mare piaţă din lume după numărul de autovehicule vândute, aflat în continuă creştere.

"Situaţia financiară solidă, lichiditatea semnificativă, profiturile consistente şi fluxul solid de numerar asigură fundaţia unui dividend continuu", a declarat directorul financiar al GM, Dan Ammann, într-un comunicat preluat de Bloomberg.

Ammann preia miercuri funcţia de preşedinte al GM, fiind înlocuit în fotoliul de CFO de Chuck Stevens.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gm-anunta-dividende-pentru-prima-data-de-la-criza-11907677
11907677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.