Băsescu: Va mai dura câţiva ani până să adoptăm Euro. Progresele sunt semnificative

Postat la 15 ianuarie 2014 39 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în cadrul întâlnirii anuale cu misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti, că va mai dura câţiva ani până ca România să adopte Euro, dar că progresele pentru îndeplinirea criteriilor sunt semnificative.

Băsescu: Va mai dura câţiva ani până să adoptăm Euro. Progresele sunt semnificative

 "România nu este încă membră a zonei Euro şi va mai dura câţiva ani până să adoptăm moneda unică. Aceasta nu înseamnă că aderarea la Euro nu se află pe agenda de priorităţi ale României. Banca Naţională arăta într-o evaluare recentă că progresele pentru îndeplinirea criteriilor de convergenţă sunt semnificative, astfel încât doar rata inflaţiei şi ratele dobânzilor pe termen lung depăşesc încă valorile de referinţă ale criteriilor de la Maastricht", a spus şeful statului.

El a arătat că cele mai recente proiecţii sugerează îndeplinirea şi a acestor condiţii în cursul anului 2014.

"Dacă aderarea la zona Euro este plasată în perspectivă temporală medie, dată fiind importanţa asigurării convergenţei reale, participarea de la bun început la Uniunea Bancară este obiect de consens politic intern şi se va operaţionaliza pe termen scurt", a menţionat Traian Băsescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-va-mai-dura-cativa-ani-pana-sa-adoptam-euro-progresele-sunt-semnificative-11905667
11905667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.