A doua mare tranzacţie a Google în doi ani: Compania a preluat Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

Postat la 14 ianuarie 2014 27 afişări

Google a preluat pentru 3,2 miliarde de dolari în cash compania americană Nest Labs, care produce senzori şi automatizări pentru locuinţă, precum termostate şi detectoare de fum conectate la WiFi.

A doua mare tranzacţie a Google în doi ani: Compania a preluat Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

 Preluarea Nest Labs reprezintă a doua mare tranzacţie a Google din ultimii doi ani. Compania a cumpărat în 2012 producătorul de smartphone-uri Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari.

Compania care operează cel mai popular motor de căutare online şi dezvoltă Android, cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete, continuă astfel extinderea dincolo de afacerea de bază, publicitatea pe internet, după ce a investit în zone diverse, precum robotică sau tehnologii care permit automobilelor să conducă fără şofer, notează Wall Street Journal.

Nest Labs, cu sediul în Palo Alto, California, este deţinută particular, cu puţine informaţii disponibile despre aspectele financiare ale afacerii. Compania este un exponent al curentului "Internet of Things" (internetul lucrurilor), o viziune a unui viitor interconectat, în care obiecte banale, de la automobile la electrocasnice şi corpuri de iluminat, sunt "îmbogăţite" cu senzori, cipuri şi conectivitate wireless.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-doua-mare-tranzactie-a-google-in-doi-ani-compania-a-preluat-nest-labs-pentru-3-2-miliarde-de-dolari-11899834
11899834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.