Gigantul nemilos: cum şi-a îngropat Apple unul dintre cei mai vechi parteneri. "Cooperaţi sau nu veţi mai exista"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 aprilie 2017 1270 afişări

Apple a decis recent să renunţe la colaborarea cu Imagination Technologies, companie care furniza piese hardware pentru iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri încă din 2008. Potrivit unor surse citate de Business Insider, Apple a încercat să cumpere Imagination, a fost refuzată şi a încercat apoi să recruteze mai mulţi oameni din conducerea companiei.

Gigantul nemilos: cum şi-a îngropat Apple unul dintre cei mai vechi parteneri. "Cooperaţi sau nu veţi mai exista"

Analiştii au avertizat că dezvoltatorul de procesoare Imagination Technologies nu va putea supravieţui fără susţinerea Apple, care se face responsabilă de peste jumătate din veniturile companiei.

Prin urmare, decizia companiei conduse de Tim Cook de a abandona Imagination vine ca o lovitură decisivă pentru cei din urmă.

Veniturile anuale ale Imagination s-au ridicat, în anul 2016, la peste 120 de milioane de lire sterline. În ziua în care Apple şi-a anunţat decizia, acţiunile Imagination (care are în jur de 1.700 de angajaţi) au scăzut cu peste 75%.

Cele întâmplate ilustrează perfect modul brutal în care Apple poate distruge o firmă parteneră. "În joc nu mai valoarea Imagination, ci chiar existenţa companiei", este de părere Ken Rumph, analist la compania Jefferies.

Astfel, scriu cei de la Business Insider, mesajul transmis de Tim Cook este unul cât se poate de simplu: cooperaţi sau nu veţi mai exista.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.