LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Gigantul japonez Mitsui lansează o criptomonedă legată de valoarea aurului, pe care o va vinde către investitorii de retail. O monedă ZPG echivalează cu un gram de aur

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 februarie 2022 102 afişări

Gigantul japonez Mitsui lansează o criptomonedă legată de valoarea aurului, pe care o va vinde către investitorii de retail. O monedă ZPG echivalează cu un gram de aur

Compania de trading Mitsui & Co, parte a gigantului japonez Mitsui, plănuieşte lansarea unei criptomonede a cărei valoare va fi legată de valoarea aurului, potrivit informaţiilor publicate pe Nikkei Asia.

Moneda ar putea fi lansată chiar şi luna aceasta şi se va numi ZipangCoin (ZPG). Aceasta va fi vândută către investitorii de retail, iar preţul ei va fi legată de preţul aurului exprimat în yeni japonezi, procurat de Mitsui de pe bursa metalelor din Londra.

Preţul unei monede ZPG va fi echivalent cu preţul unui gram de aur şi va fi garantat de Sumitomo Mitsui Banking Corporation, un gigant financiar cu active de peste 1.800 de miliarde de dolari, care face parte tot din grupul Mitsui.

ZPG ar putea fi prima monedă digitală corelată cu aurul în Japonia, însă nu şi prima din lume. Corelarea cu aurul ar putea face ca ZPG să fie mai mult o criptomonedă stabilă.

Iniţial, moneda va fi oferită printr-o platformă de exchange construită de grupul Mitsui împreună cu Seven Bank şi alţi jucători. Mai mult, Mitsui plănuieşte să utilizeze moneda ZPG ca instrument e plată care ar putea fi folosit la retailerii afiliaţi grupului prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Trebuie menţionat că moneda va funcţiona pe un blockchain privat, spre deosebire de monede precum BTC sau ETH. Blockchainurile private pot controla cine participă la reţea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
lansare,
valoare,
grup,
japonez,
investitori,
retail

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.