Gigantul francez Carrefour contactează consultanţi şi se pregăteşte să-şi vândă businessul din China

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 mai 2019 114 afişări

Gigantul francez Carrefour contactează consultanţi şi se pregăteşte să-şi vândă businessul din China

Retailerul francez Carrefour cântăreşte situaţia businessului din China şi ia în calcul chiar şi un posibil exit din piaţă prin vânzare, ceea ce i-ar pune pe francezi lângă celelalte companii care au luat decizia de a ieşi din ţară în ultimii ani, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Gigantul francez din retail lucrează deja cu un consultant şi a început să caute potenţiali cumpărători, potrivit surselor.

Carrefour ar putea cere circa 1 miliard de dolari pentru businessul din China, deşi ar putea vinde doar o participaţie. Nu este prea târziu pentru francezi să renunţe la planurile de vânzare cu totul, încât nu a fost luată nicio decizie finală.

O purtătoare de cuvânt din partea Carrefour a declarat că vânzarea businessului din China „nu este pe agendă”.

Mai multe grupuri multinaţionale ies parţial sau total din China pe fondul încetinirii creşterii consumului. Reorientarea consumatorilor către comerţul online a oprit expansiunea retailului în a doua cea mai mare economie din lume.

Dacă se hotărăşte să vândă, Carrefour se alătură retailerului german Metro, care renunţă de asemenea la o mare parte din businessul din China.

Cifra de afaceri netă a businessului din China a scăzut cu circa 10% anul trecut, la 3,6 miliarde euro, potrivit raportului annual al companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
vanzare,
carrefour,
francezi,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.