Ghişe: Legea privind eutanasierea câinilor nu respectă principiul bicameralismului

Postat la 16 septembrie 2013 46 afişări

Senatorul PNL Ioan Ghişe, unul dintre parlamentarii care au atacat la CC legea privind eutanasierea câinilor comunitari nerevendicaţi, a declarat, luni, că actul nu respectă principiul bicameralismului şi riscă să fie atacat în justiţie după ce produce efecte.

Ghişe: Legea privind eutanasierea câinilor nu respectă principiul bicameralismului

 "Este o chestiune de principiu legată de faptul că, prin decizia numărul 1 din ianuarie 2012, Curtea Costituţională s-a pronunţat că e neconstituţional ca într-una dintre Camerele Parlamentului să se dea o soluţie diametral opusă faţă de soluţia dată de cealaltă Cameră. E nevoie de un control de constituţionalitate. Facem distincţie între soluţia administrativă şi constituţionalitatea textului de lege. Trebuie să suporte un control de constituţionalitate, altfel riscă să fie atacată în justiţie, după ce s-au produs nişte efecte mai mult sau mai puţin fericite", a spus Ghişe.

Cu privire la criticile de neconstituţionalitate, autorii obiecţiei apreciază că dispoziţiile legale criticate încalcă Constituţia, deoarce a fost încălcat principiul bicameralismului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ghise-legea-privind-eutanasierea-cainilor-nu-respecta-principiul-bicameralismului-11340373
11340373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.