Gheţea: De miercuri este verificată calitatea activelor CEC Bank, în vederea supravegherii europene

Postat la 17 iunie 2014 20 afişări

Activele CEC Bank vor fi verificate de miercuri din punct de vedere al calităţii după metodologia europeană, procesul derulându-se la băncile cu risc sistemic, care nu au o bancă-mamă străină, în vederea intrării în mecanismul de supraveghere european, potrivit preşedintelui Radu Gheţea.

Gheţea: De miercuri este verificată calitatea activelor CEC Bank, în vederea supravegherii europene

 "Începând de mâine (miercuri - n.r.), cel puţin la banca pe care o conduc (CEC Bank - n.r.), începe verificarea calităţii activelor în conformitate cu metodologia stabilită pentru autoritatea de supraveghere europeană, deci cu manualele Băncii Centrale Europene vor fi verificate activele băncilor din România cu risc sistemic. CEC este o astfel de bancă, are o cotă de piaţă de 8%, iar neavând un acţionar mare din străinătate, are o relaţie directă cu supravegherea europeană", a declarat marţi preşedintele băncii, Radu Graţian Gheţea, care conduce şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB), la o conferinţă pe tema uniunii bancare europene.

Evaluările fac parte din procesul de pregătire a băncilor pentru a face parte din mecanismul unic de supraveghere (MUS) al uniunii bancare europene, la care România va adera voluntar, întrucât nu face parte din zona euro. Statele din zona euro sunt incluse obligatoriu în uniunea bancară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ghetea-de-miercuri-este-verificata-calitatea-activelor-cec-bank-in-vederea-supravegherii-europene-12773737
12773737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.