Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: care e riscul de miocardită la grupa de vârstă 5-11 ani

Autor: Cosmin Pirv Postat la 13 ianuarie 2022 65 afişări

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, spune că riscul de miocardită după vaccinarea copiilor este mai mic la grupa de vârstă 5-11 ani decât la cea de peste 12 ani.

Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: care e riscul de miocardită la grupa de vârstă 5-11 ani

„În SUA sunt în momentul de faţă peste 37 de milioane de doze administrate la grupa de vârstă 5-11 ani. Ştiu că principala temere era legată de riscul de miocardită, care se pare că este mult mai redus decât la grupa de vârstă 12-18 ani. Practic, rata de apariţie a miocardiei la grupa 5-11 ani a fost de două cazuri la un milion de doze administrate, în mod deosebit după doza 2, faţă de grupa de vârstă de peste 12 ani care era de aproape 10 ori mai mult, iar din acest punct de vedere avem date suplimentare care ne arată că vaccinurile împotriva Covid-19 au eficienţă de 91% în prevenirea acelor cazuri de sindroame inflamatorii multisistemice pediatrice”, a spus joi Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că la grupa de vârstă 12-15 ani, unde campania de vaccinare a început în iunie, rata de acoperire este de 16-17%.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că vaccinarea pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani începe în 26 ianuarie 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
vaccinare,
miocardită

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.