Gheorghe Falcă (PNL): Cota unică nu poate fi schimbată, dar într-o coaliţie lucrurile se negociază

Autor: Laura Buciu Postat la 17 mai 2022 39 afişări

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat, marţi, că trebuie menţinută cota unică de impozitare, însă admite că într-o coaliţie de guvernare lucrurile se negociază.

Gheorghe Falcă (PNL): Cota unică nu poate fi schimbată, dar într-o coaliţie lucrurile se negociază

Cota unică de impozitare va fi menţinută, crede vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă. Eurodeputatul afirmă însă la RFI că într-o coaliţie lucrurile se negociază.

După ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reluat retorica privind eliminarea cotei unice de impozitare şi înlocuirea ei cu impozitarea progresivă, mulţi liberali au spus că trebuie să rămână neschimbată cota unică..

Gheorghe Falcă e de părere că Guvernul va menţine cota unică: „Nu cred că vom renunţa la cota unică de impozitare, dar niciodată nu se ştie ceea ce se poate discuta la nivelul Ministerului de Finanţe şi la ceea ce înseamnă sistemele de impozitare cumulate, atunci când vorbim de impozitul pe proprietate, impozitul pe venit, impozitul pe circulaţia mărfurilor, pentru că sunt cele trei mari impozite globale, mai ales că avem obligaţia să facem prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, adică prin planurile naţionale de redresare şi rezilienţă reforma administraţiei, reforma salarizării şi reforma pensiilor”.

Întrebat dacă menţinerea cotei unice de impozitare este o dorinţă personală sau o poziţie a PNL, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: „E o solicitare a PNL-ului pentru a menţine cota unică, dar evident, astăzi suntem în coaliţie şi întotdeauna coaliţiile îşi negociază punctele de vedere şi găsesc o zonă de compromis. Dar eu cred că până în acest moment, cota unică nu poate să fie schimbată”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cota unică,
gheorghe falcă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.