Germanii de la Rehau Window Solutions au investit 10 milioane de euro în Cisnădie în Sibiu într-un centru logistic unde au creat 63 de locuri de muncă

Autor: Liviu Popescu Postat la 10 octombrie 2023 70 afişări

Rehau Window Solutions, parte a grupului german Rehau, a investit 10 milioane de euro în Cisnădie, judeţul Sibiu, într-un centru logistic de spaţii de depozitare care include şi o linie de înfoliere pentru divizia de ferestre şi uşi. Au fost create 63 de noi locuri de muncă, a anunţat compania. Prin acest centru germanii de la Rehau Window Solutions spun că deservesc mai uşor piaţa regională şi clienţii, oferind servicii mai rapid, graţie apropierii de drumurile europene.

“Investiţia de la Cisnădie reprezintă încă un pas făcut de divizia Window Solutions în direcţia creşterii competitivităţii şi capacităţii de deservire a pieţei locale, dar şi pentru urmărirea strategiei Rehau Window Solutions de extindere globală şi apropiere de partenerii şi clienţii din regiune. Mă bucur să fiu prezent în România pentru inaugurarea acestui proiect strategic, atât pentru compania noastră, cât şi pentru piaţa de ferestre şi uşi locală şi regională. Sunt convins că România va fi în continuare un loc propice dezvoltării viitoare a afacerilor Rehau Window Solutions, pentru că dispune de personal calificat şi de potenţial crescut”, spune Carsten Heuer, CEO Rehau Window Solutions.

Produsele Rehau Window Solutions vor pleca din Sibiu în toată România, cât şi către ţările est-europene din proximitate - Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. 

Centrul Logistic are o suprafaţă de 52.900 de metri care acomodează un depozit modern şi o linie de înfoliere pentru divizia de ferestre şi uşi, ceea ce pune România pe harta fabricilor Rehau Window Solutions la nivel internaţional.

„Centrul Logistic de la Cisnădie este pasul mult aşteptat de divizia Rehau Window Solutions pentru dezvoltarea afacerilor din România şi din regiune. Existenţa liniei de înfoliere este un avantaj suplimentar, întrucât această capacitate sporeşte valoarea serviciilor diviziei pe piaţa internă şi regională şi le dovedeşte partenerilor şi clienţilor noştri că Rehau WS este un furnizor de soluţii de încredere, care investeşte în dezvoltarea pieţei de profil”, spune Paul Chipriean, Director Window Solutions Rehau România.

Rehau are o istorie de 27 de ani în România şi are în prezent 132 de angajaţi la nivel naţional. Cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 50 de milioane de euro în 2021.

“Noua facilitate are un impact deosebit şi în comunitate, în principal datorită faptului că a creat noi locuri de muncă, dar şi prin prisma proiectelor îndreptate către comunitate, pe care REHAU a început deja să le desfăşoare în judeţul Sibiu”, spune Alexandru Oprea, Country Manager Rehau România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.