Germanii de la HeidelbergCement, producători de ciment, şi-au înjumătăţit profitul de pe piaţa locală în 2021. Afacerile au crescut cu 1%

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 01 iunie 2022 106 afişări

Germanii de la HeidelbergCement, producători de ciment, şi-au înjumătăţit profitul de pe piaţa locală în 2021. Afacerile au crescut cu 1%

HeidelbergCement România, subsidiara locală a grupului german cu acelaşi nume, producător de ciment, şi-a majorat cifra de afaceri cu 1% în 2021 faţă de anul precedent, rezultatul fiind de circa 1,3 miliarde de lei.

Profitul a fost însă înjumătăţit şi s-a situat la 213,8 milioane de lei, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Numărul de angajaţi a fost în uşoară creştere, de la 1.107 la 1.132.

România se numără printre ţările în care vânzările de ciment au fost pe minus anul trecut pentru grupul german HeidelbergCement, în vre­me ce, în ţările din nordul Europei, vânzările au crescut, se arată în raportul financiar al grupului, aferent anului 2021. Şi la agregate, România a înregistrat scăderi ale volumelor.

În România, HeidelbergCement are o capacitate de producţie de 6,2 mi­lioane de tone de ciment, precizează aceeaşi sursă, faţă de 6,1 mi­lioane de tone, câte erau amintite în raportul anterior.

HeidelbergCement deţine trei fabrici de ciment în România, la Taşca (lângă Bicaz, judeţul Neamţ), Chişcădaga (lângă Deva, judeţul Hunedoara) şi Fieni (judeţul Dâmboviţa), 21 de staţii de betoane, 7 cariere şi 5 balastiere de agregate, potrivit celor mai recente date.

Grupul german Heidelberg­Cement a intrat pe piaţa locală în 1998, prin achiziţia fabricii de ciment Moldocim SA Bicaz, situată în Taşca. A fost anul începerii activităţii în România, când s-au înfiinţat şi două staţii de betoane, una la Timişoara şi cealaltă la Bucureşti. Un an mai târziu, au fost înfiinţate trei noi staţii de betoane la Bucureşti, Ploieşti şi Braşov.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.