Germania se împrumută, în premieră, fără să plătească dobândă

Autor: Florentina Dragu Postat la 20 ianuarie 2015 709 afişări

Banca centrală a Germaniei a anunţat că va lansa miercuri o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani în valoare de 5 miliarde de euro cu un cupon anual de 0%, fiind pentru prima dată când autorităţile germane se vor împrumuta fără să plătească dobândă, relatează MarketWatch.

Obligaţiunile germane sunt percepute ca fiind printre cele mai sigure investiţii financiare, iar dorinţa investitorilor de a cumpăra titlurile chiar şi cu dobândă zero denotă încă o dată aşteptările pieţei privind demararea de către Banca Centrală Europeană a unui program la scară largă pentru achiziţia de obligaţiuni guvernamentale în zona euro.

Consiliul guvernatorilor BCE se va întâlni joi în şedinţa de politică monetară, iar analiştii estimează că instituţia va anunţa achiziţii de obligaţiuni guvernamentale în valoare de 550 până la 1.000 de miliarde de euro.

Potrivit analiştilor, aproximativ o pătrime din achiziţiile BCE vor viza obligaţiunile germane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
OBLIGAŢIUNI,
DOBÂNDĂ
/actualitate/germania-se-imprumuta-in-premiera-fara-sa-plateasca-dobanda-13776577
13776577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.