Germania SCHIMBĂ LEGEA! Veste incredibilă pentru românii care muncesc în această ţară

Postat la 07 septembrie 2017 2964 afişări

Curtea Socială Federală din Germania a estimat miercuri că persoanele care caută un loc de muncă, provenind dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, şi care trăiesc în Germania, nu pot fi excluse definitiv din sistemul de ajutor social, opunându-se astfel unei legi recente, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Germania SCHIMBĂ LEGEA! Veste incredibilă pentru românii care muncesc în această ţară

Decizia pronunţată miercuri confirmă o primă hotărâre datând din decembrie 2015, potrivit căreia orice cetăţean al UE, chiar şi fără un loc de muncă, care trăieşte mai mult de şase luni în Germania, are dreptul la asistenţă socială.

Potrivit Constituţiei germane, ţara trebuie să asigure tuturor, inclusiv străinilor, un minim vital dacă un cetăţean străin trăieşte de mai mult timp în ţară.

Această decizie a suscitat îngrijorări în comunităţile care finanţează ajutoarele sociale în Germania, precum şi teama că această situaţie va atrage cetăţenii UE din ţări cu un nivel mai scăzut de trai, cum ar fi România şi Bulgaria, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.