Germania renunţă la un proiect militar cu Rusia din cauza crizei ucrainene

Autor: Iuliana Enache Postat la 04 august 2014 48 afişări

Germania a decis să renunţe la un vast proiect militar între grupul Rheinmetall şi Rusia, suspendat din martie, din cauza crizei ucrainene, relatează cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Ministrul Economiei, Sigmar Gabriel, care este şi vicecancelar în Germania, "a retras autorizaţia" pentru acest proiect ce viza înfiinţarea unei tabere de antrenament echipate integral pentru formarea trupelor ruseşti, afirmă cotidianul, bazându-se pe un "document scris" pe care l-a putut consulta.

Sigmar Gabriel a suspendat în martie punerea în aplicare a acestui contract în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, pe motiv că Guvernul german consideră "inadmisibil" comerţul de armament cu Rusia din cauza crizei ucrainene.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, centrul din proiect ar fi trebuit să primească şi să formeze 30.000 de militari pe an la Mulino, în regiunea Volga, şi era destinat unităţilor de infanterie şi blindate din Rusia. El ar fi urmat să se deschidă în acest an.

Proiectul a fost lansat de precedenta coaliţie guvernamentală, dintre conservatori şi liberali, înainte de "marea coaliţie" între conservatori şi social-democraţi, formată după realegerea cancelarului Anghela Merkel, în toamna lui 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/germania-renunta-la-un-proiect-militar-cu-rusia-din-cauza-crizei-ucrainene-13029876
13029876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.