Germania pune restricţii Google în preluarea articolelor din presă

Autor: Andreea Anghel Postat la 04 martie 2013 12 afişări

Germania a aprobat vineri o lege care le permite motoarele de căutare online precum Google să preia gratuit doar pasaje scurte din articolele din presă, în timp ce reproducerea unor părţi mai mare din articole ar urmă să fie posibilă doar contra cost, scrie Reuters.

Germania pune restricţii Google în preluarea articolelor din presă

Germania a aprobat vineri o lege care le permite motoarele de căutare online precum Google să preia gratuit doar pasaje scurte din articolele din presă, în timp ce reproducerea unor părţi mai mare din articole ar urmă să fie posibilă doar contra cost, scrie Reuters. Propunerea de lege, care vine după ani de dezbatere şi are rolul de a ajuta industria ziarelor care şi în Germania, ca şi pretutindeni în lume, se luptă să găsească noi surse de finanţare pe măsură ce cititorii şi publicitatea se mută în mediul online, notează agenţia de presă. Asociaţia presei germane a salutat propunerea de lege, susţinând că legea este un „element important în crearea unui spaţiu legal în lumea digitală“. Asociaţia susţine că Google şi alte motoare de căutare îşi câştigă marea majoritate a veniturilor din publicitatea online, iar o parte importantă din această publicitate vine în mod direct sau indirect de pe site-urile de ştiri sau pentru conţinutul oferit de media în mod gratuit.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
google,
restrictii,
articole din presă
/actualitate/germania-pune-restrictii-google-in-preluarea-articolelor-din-presa-10632040
10632040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.