Germania pierde din avânt: Sectorul industrial a înregistrat o creştere de 1,2%, sub aşteptările analiştilor de aproape 5%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 septembrie 2020 49 afişări

Germania pierde din avânt: Sectorul industrial a înregistrat o creştere de 1,2%, sub aşteptările analiştilor de aproape 5%

Producţia industrială din Germania a crescut pentru a treila luna consecutivă, plus 1,2% în iulie, a raportat Biroul Federal de Statistică, potrivit Financial Times.

În condiţiile în care economiştii din cadrul Reuters estimau o creştere de 4,8%, ultimele rezultatele alimentează fricile cu privire la recuperarea principalei economii a continentului. Banca Centrală Europeană, care va reevalua săptămâna aceasta politicile monetare, crede că ultimele creşteri înregistrate de euro ar putea afecta exporturile ţărilor ce folosesc moneda unică.

Biroul Federal de Statistică a actualizat datele iniţiale pentru producţia industrială a lunii iunie la 9,3%. Însă output-ul sectorului manufacturier din iulie a rămas la 10% sub nivelul de anul trecut.

Producţia din sectorul auto german a crescut cu 6,9% în iulie faţă de luna precedentă, dar se găseşte la 15% sub nivelurile pre-pandemie din februarie.

În medie, bunurile de capital au înregistrat o creştere de 2,1%, în timp ce producţia de bunuri intermediare a crescut cu 4%. Totuşi, output-ul sectorului german de construcţii s-a redus cu 4,3%.

„Suntem nevoiţi să ne confruntăm cu o situaţie unde, într-adevăr, vom avea o recuperare, însă pas cu pas şi în toate industriile”, declara săptămâna trecută Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.