Germania nu va mai folosi combustibil rusesc „cât mai repede posibil", dar nu poate imediat

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 aprilie 2022 16 afişări

Germania va înceta să mai folosească combustibil rusesc „cât mai repede posibil", dar nu poate imediat, a declarat un ministru german.

Germania nu va mai folosi combustibil rusesc „cât mai repede posibil", dar nu poate imediat

Germania va înceta să mai folosească petrolul şi gazele ruseşti „cât mai repede posibil", dar dacă ar face acest lucru imediat ar provoca prea multe daune economice în ţară, a declarat, miercuri, ministrul de finanţe Christian Lindner, potrivit CNN.

Şefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a declarat miercuri că Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni Rusiei, probabil pentru gaz şi petrol.

Marţi, UE şi-a anunţat planurile de a impune al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv o interdicţie de import a cărbunelui rusesc.

„Acestea nu vor fi ultimele noastre sancţiuni. Aşa cum am spus deja ieri. Da, acum am interzis cărbunele, dar acum trebuie să ne uităm la petrol", a spus Ursula Von der Leyen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
combustibil,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.