Germania avertizează: „Dacă am compara criza cu un maraton, atunci am făcut deja două treimi din cursă. Dar ultima treime este întotdeauna cea mai grea“

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 12 februarie 2013 10 afişări

Economia zonei euro, cea mai mare piaţă de desfacere pentru exporturile României, a încheiat anul trecut cu cea mai accentuată scădere de după colapsul băncii americane de investiţii Lehman Brothers din cauza crizei datoriilor, iar Germania a avertizat că pentru uniunea monetară urmează vremuri şi mai grele.

Economia zonei euro a scăzut cu 0,4% în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit me­diei estimărilor mai multor analişti intervievaţi de agenţia Bloomberg. Declinul, cel mai accentuat de după primul trimestru din 2009 - când PIB-ul s-a prăbuşit cu aproape 4%, subliniază pagubele pe care le produce economiei criza datoriilor suverane. "Încă nu ştim cum vom ieşi din criză. Dacă am compara această criză cu un ma­raton, atunci am făcut deja două treimi din cursă. Dar ultima treime este întotdeauna cea mai grea", a afirmat Wolfgang Franz, preşedintele echipei de consilieri economici a cancelarului german Angela Merkel, pentru publicaţia Welt am Sonntag. Acest punct de vedere contrastează drastic cu valul de optimism alimentat de Merkel, preşe­dintele BCE Mario Draghi şi preşedintele Franţei Francois Hollande care a înconjurat până acum zona euro. Merkel şi Hollande au asigurat chiar că zona euro a depăşit cea mai dificilă parte a crizei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
avertizează,
criza,
maraton,
cursă
/actualitate/germania-avertizeaza-daca-am-compara-criza-cu-un-maraton-atunci-am-facut-deja-doua-treimi-din-cursa-dar-ultima-treime-este-intotdeauna-cea-mai-grea-10557723
10557723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.