Germania a trimis o fregată în Marea Mediterană, pentru a ajuta Franţa în lupta împotriva SI

Autor: Ioana Bojan Postat la 06 decembrie 2015 94 afişări

O fregată militară germană, care transportă 230 de soldaţi, s-a alăturat duminică armatei franceze în sud-estul Mării Mediterane, marcând începutul misiunii Germaniei în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic, relatează agenţia DPA în pagina online.

Fregata a ajuns la miezul nopţii în zonă, pentru a însoţi portavionul francez Charles de Gaulle, care este transportat prin Canalul Suez către Marea Arabiei, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

De acolo, Franţa intenţionează să lanseze bombardamente asupra grupării Stat Islamic, care a revendicat atacurile teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Fregata germană Augsburg, a cărei bază se află pe coasta de nord a Germaniei, a fost implicată anterior în operaţiunea Sophia, de luptă împotriva traficului de persoane pe Marea Mediterană.

Parlamentul german a aprobat vineri trimiterea unui sprijin militar coaliţiei conduse de Statele Unite care luptă împotriva militanţilor din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria. Parlamentarii au aprobat un plan controversat în vederea unui rol noncombatant, cu 445 de voturi la 146.

Pe lângă fregată, şase avioane de vânătoare de tip Tornado - pentru misiuni de recunoaştere - şi 1.200 de militari urmează să fie trimise în regiune.

Aceasta va fi cea mai mare operaţiune militară germană în străinătate. Mandatul vizează o perioadă de un an, cu un buget de 134 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
FREGATĂ,
SI
/actualitate/germania-a-trimis-o-fregata-in-marea-mediterana-pentru-a-ajuta-franta-in-lupta-impotriva-si-14910488
14910488
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.