Germania a înregistrat o creştere economică robustă în trimestrul al doilea

Postat la 22 iulie 2013 48 afişări

Germania a înregistrat o creştere economică robustă în trimestrul al doilea, susţinută de producţia industrială şi construcţii, însă avansul PIB ar putea încetini în perioada următoare, potrivit băncii centrale germane, Bundesbank.

Germania a înregistrat o creştere economică robustă în trimestrul al doilea

 "Presupunerea că, după începutul de an slab cauzat de vremea dificilă, economia Germaniei a crescut puternic în trimestrul al doilea a fost confirmată de indicatori. Pentru trimestrul de vară, semnele unei încetiniri a creşterii economice sunt mai puternice", se arată în buletinul lunar al Bundesbank, scrie agenţia Reuters, preluată de cotidianul New York Times.

Datele monetare nu indică o accelerare a inflaţiei în zona euro, în timp ce eventuale şocuri ar putea afecta disponibilitatea creditului şi economiile statelor de la periferia zonei euro, notează banca germană.

Banca Centrală Europeană poate reacţiona, prin politica monetară, la riscuri specifice unei ţări doar dacă acestea pun în pericol stabilitatea zonei euro ca întreg, a adăugat instituţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/germania-a-inregistrat-o-crestere-economica-robusta-in-trimestrul-al-doilea-11138940
11138940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.