Germania a înregistrat în iulie un excedent comercial record de 22,8 miliarde de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 08 septembrie 2015 181 afişări

Germania a înregistrat în iulie un excedent comercial record de 22,8 miliarde de euro, susţinut de creşterea exporturilor, semn că cererea externă alimentează avansul celei mai mari economii a Europei, transmite MarketWatch.

Surplusul a depăşit estimările analiştilor intervievaţi de Wall Street Journal, de 22,3 miliarde de euro, fiind şi peste nivelul consemnat în iunie, de 22,1 miliarde de euro.

Exporturile au urcat în iulie cu 2,4% faţă de luna anterioară, la nivelul record de 103,4 miliarde de euro, în timp ce importurile au crescut cu 2,2%, la 80,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate marţi de biroul federal de statistică.

Producţia industrială a Geraniei a înregistrat la rândul ei în iulie cel mai rapid ritm de creştere din acest an, de 0,7%, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Economiei, ceea ce sugerează că economia Germaniei a continuat să crească puternic la începutul celui de-al treilea trimestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
COMERT,
miliarde,
inregistrare,
record
/actualitate/germania-a-inregistrat-in-iulie-un-excedent-comercial-record-de-22-8-miliarde-de-euro-14704296
14704296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.