GER ŞI NINSORI până pe 2 februarie. Cum va fi VREMEA în fiecare regiune a ţării

Postat la 20 ianuarie 2014 169 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 ianuarie - 2 februarie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

GER ŞI NINSORI până pe 2 februarie. Cum va fi VREMEA în fiecare regiune a ţării

 Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Până în 27 ianuarie temperaturile vor marca o scădere treptată, mai accentuată în primele trei zile ale intervalului de prognoză, astfel încât maximele diurne ajung, în medie, de la o valori de 14 grade Celsius în prima zi, până la 2 grade pe 26-27 ianuarie. În ceea ce priveste evoluţia minimelor nocturne, acestea vor scădea de la 6...7 grade la începutul intervalului, până la valori medii de -4 grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. În a doua săptămână, regimul termic va marca o creştere treptată, spre medii de 3...4 grade ale valorilor maxime diurne şi de -3...-2 grade ale minimelor nocturne, în perioada 29 ianuarie – 2 februarie

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ger-si-ninsori-pana-pe-2-februarie-cum-va-fi-vremea-in-fiecare-regiune-a-tarii-11930332
11930332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.