Generali Asigurari absoarbe Ardaf si devine Generali Romania

Autor: Ana Raduta Postat la 18 februarie 2011 102 afişări

Generali Asigurari va fuziona prin absorbtie cu Ardaf, iar noua entitate, care se va numi Generali România, va pastra in portofoliu ambele marci.

"Fuziunea va crea o companie mai puternica si va consolida prezenta strategica, pe termen lung, a Grupului Generali in România, in concordanta cu planurile actionarilor", spune Marie Kovářová, coordonator al operatiunilor Generali Group in România.

Procedura juridica de fuziune presupune absorbtia Generali Asigurari de catre Ardaf. De asemenea, pastrarea ambelor branduri implica si mentinerea celor doua retele de vânzare.

"Aceasta procedura, care este doar o formalitate tehnica, a fost determinata pe baza respectarii aspectelor legale, de reglementare, financiare si operationale ale fuziunii si nu va influenta forma noii entitati. Fara a afecta scopul si obiectivele planului de reorganizare, caile de derulare legala a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, in functie de indicatiile si solicitarile venite din partea autoritatilor competente", mai spune sefa generali Asigurari.

Dupa fuziune, Generali România va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii. Pana cand fuziunea va fi oficializata, cele doua companii isi vor continua activitatea obisnuita.

Grupul italian Generali a preluat in 2008, in baza unui acord incheiat cu fondul ceh de investitii PPF Investments, controlul companiilor de asigurari Ardaf si Roumanie Assurance International (RAI).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Generali Asigurari,
Ardaf,
Generali Romania
/actualitate/generali-asigurari-absoarbe-ardaf-si-devine-generali-romania-7994406
7994406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.