General Motors a devenit cel mai mare producător auto din lume. Cine urmează în top

Postat la 26 iulie 2013 47 afişări

General Motors (GM) a vândut în trimestrul al doilea mai multe automobile decât rivalul japonez Toyota şi a preluat poziţia de cel mai mare producător auto la nivel mondial, subliniind revenirea industriei americane după măsurile ample de restructurare din ultimii ani.

General Motors a devenit cel mai mare producător auto din lume. Cine urmează în top

 Astfel, vânzările GM a comercializat în trimestrul al doilea 2,49 milioane de automobile, urmat de Toyota cu 2,48 milioane unităţi şi Volkswagen cu 2,39 milioane, transmite Bloomberg.

GM şi Ford Motor Co. au anunţat în ultimele zile rezultate financiare peste aşteptările pieţei pentru trimestrul al doilea, în timp ce Toyota a raportat vânzări în scădere, reflectând reducerea cererii din Japonia.

În prima jumătate a anului, Toyota a reuşit să-şi conserve poziţia de lider, cu 4,91 milioane autovehicule comercializate, urmată de GM cu 4,85 milioane şi Volkswagen cu 4,7 milioane, potrivit datelor prezentate de companii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/general-motors-a-devenit-cel-mai-mare-producator-auto-din-lume-cine-urmeaza-in-top-11159879
11159879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.