GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ si Habitat for Humanity Romania reabiliteaza 12 case sociale

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2013 80 afişări

GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ, Habitat for Humanity Romania si SOS Satele Copiilor au semnat un parteneriat pentru sustinerea programului social „Totul incepe acasa”.

SOS Satele Copiilor detine un ansamblu de locuinte sociale in Bucuresti in cadrul caruia ofera servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS). In cadrul satului sunt 12 locuinte familiale active, fiecare gazduind o familie sociala.

Parteneriatul consta in dezvoltarea unui program de imbunatatire a eficientei energetice pentru casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor, cladiri ce se afla intr-o stare avansata de degradare. Proiectul se va derula pe o perioada de doi ani (2013-2014) si implica o contributie financiara din partea GDF SUEZ Energy Romania si a Fundatiei GDF SUEZ de 300.000 de euro.

Programul raspunde nevoii crescute de imbunatatire a conditiilor de locuit si de invatare pentru cei 134 de beneficiari: copiii din cadrul SOS Satele Copiilor, parintii sociali si asistentii sociali care isi desfasoara activitatea in acest centru.

Prin intermediul acestui program, in urma analizei nevoilor, vor fi realizate urmatoarele tipuri de lucrari pentru cele 12 case sociale: inlocuireainvelitorii de acoperis, izolatia termica a acoperisului si a mansardei/podului, montarea de sisteme de contorizare individuala pentru fiecare casa familiala, inlocuirea ferestrelor si a usilor vechi, izolatia exterioara a caselor, inlocuirea centralelor existente.

Pe langa componenta de reabilitare, programul include si o campanie educationala menita sa schimbe obiceiurile angajatilor si ale copiilor din cadrul satului in ceea ce priveste consumul de energie si necesitatea economiei de energiei pentru reducerea costurilor cu incalzirea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gdf-suez-energy-romania-fundatia-gdf-suez-si-habitat-for-humanity-romania-reabiliteaza-12-case-sociale-11427517
11427517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.