Gazprom va dubla capacitatea subterană de stocare a gazelor în Europa, până în 2015

Postat la 16 februarie 2012 13 afişări

Gazprom intenţionează să investească 200-300 de milioane de euro pentru dublarea capacităţilor subterane de stocare a gazelor în Europa până în 2015, astfel încât să poată asigura livrări neîntrerupte de gaze, a declarat miercuri directorul general adjunct al grupului rus, Alexander Medvedev.

"Nu putem garanta că situaţia temperaturilor extrem de scăzute nu se va repeta iarna următoare, sau în următorii cinci ani consecutiv, de exemplu. Iată de ce am aprobat un program de dublare a capacităţilor de stocare din Europa ", a spus Medvedev într-un interviu acordat televiziunii RT, relatează RIA Novosti. Potrivit planului, grupul rus urmează să crească de două ori capacitatea de stocare a gazelor din Europa la 5 miliarde de metri cubi, până în 2015. "Judecând după experienţa trecută, acest proiect va necesita circa 200-300 de milioane de euro, în următorii cinci ani", a arătat Medvedev.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
gazprom,
capacitate,
stocare,
gaze
/actualitate/gazprom-va-dubla-capacitatea-subterana-de-stocare-a-gazelor-in-europa-pana-in-2015-9239134
9239134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.