Gata liberalizarea

Postat la 05 septembrie 2006 9 afişări

De la 1 septembrie, conform deciziilor BNR, investitorii straini au obtinut acces liber la toate instrumentele derivate de pe piata monetara interna, precum si la toate titlurile de stat emise in lei, inclusiv la cele pe termen scurt, pana acum inaccesibile nerezidentilor.

De la 1 septembrie, conform deciziilor BNR, investitorii straini au obtinut acces liber la toate instrumentele derivate de pe piata monetara interna, precum si la toate titlurile de stat emise in lei, inclusiv la cele pe termen scurt, pana acum inaccesibile nerezidentilor. Cetatenii romani, la randul lor, au obtinut dreptul de a cumpara instrumente de economisire din alte tari, inclusiv obligatiuni emise pe pietele internationale.

 

Ridicarea restrictiilor vizand tranzactiile enumerate mai sus marcheaza momentul final al liberalizarii contului de capital, care figureaza intre conditiile pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Singura limitare care mai ramane in vigoare in privinta circulatiei capitalurilor este cea privind achizitiile de terenuri in Romania de catre nerezidenti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/gata-liberalizarea-2511554
2511554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.