Gabriela Firea: „Întrebare pentru Dl. Cîţu: unde e viaţa “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu!

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 aprilie 2021 180 afişări

Gabriela Firea: „Întrebare pentru Dl. Cîţu: unde e viaţa “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu!

Senatorul Gabriela Firea susţine că în ultimul an 126.000 de români au rămas fără loc de muncă. Este o creştere a şomajului de 25%, faţă de anul trecut, mai spune parlamentarul social democrat. 

Senatorul PSD a analizat datele oferite de Institutul Naţional de Statistică şi a tras concluzia că românii o duc din ce în ce mai greu.

„Întrebare pentru Dl. Cîţu: unde e viaţa “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt şomeri în luna februarie 2021, anunţă Institutul Naţional de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier. Numărul românilor aflaţi în şomaj în aceeaşi lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creştere de 25%, faţă de anul trecut”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Senatorul Firea susţine că este vorba despre un record al ultimilor ani.

„Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajaţi (potrivit Revisal), numărul şomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaţilor, ceea ce este un record al ultimilor ani”, a precizat Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gabriela firea,
şomaj,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.