Gabriel Andronache, fost consilier al premierului Tudose, numit şef al Transelectrica pentru o perioadă de doar patru luni. Schimbare semnificativă a conducerii

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 decembrie 2021 212 afişări

Gabriel Andronache, fost consilier al premierului Tudose, numit şef al Transelectrica pentru o perioadă de doar patru luni. Schimbare semnificativă a conducerii

Transelectrica (simbol bursier TEL), monopol natural pe piaţa locală de energie electrică, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că postul de preşedinte al Directoratului (CEO-ul societăţii) va fi ocupat pentru o perioadă de patru luni de Gabriel Andronache. Noul şef al Transelectrica, Gabriel Andronache, a fost consilier al premierului Mihai Tudose (PSD), dar şi fost director de cabinet al fostului ministru al energiei, Constantin Niţă. Printru funcţiile ocupate de Andronache s-au numărat cele de preşedinte al consiliului de admnistraţie al Curpumin, el particând în comisiile de privatizare ale Transgaz, Nuclearelectrica şi Romgaz.

Prin raportare la ajungerea la termen în data de 24 decembrie 2021 a mandatelor de membri ai Directoratului ale membrilor Bogdan Toncescu, Ionuţ-Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Cătălin-Constantin Nadolu şi Marius-Viorel Stanciu, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis în şedinţa din 22 decembrie 2021 desemnarea unui mandat cu o durată de patru luni începând cu data de 25 decembrie 2021 a următorilor: Gabriel Andronache, Stefăniţă Munteanu, Cătălin-Constantin Nadolu, Marius-Viorel Stanciu şi Florin-Cristian Tătaru.

Cei cinci vor fi membri provizorii ai Directoratului în baza articolului 64^2 din OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

„Numirea membrilor provizorii ai Directoratului va deveni efectivă la data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA”, arată documentul publicat la BVB.

Acţiunile TEL s-au depreciat cu 14,8% anul acesta, la tranzacţii de 86 de milioane de lei. Capitalizarea ajunge la aproape 1,6 miliarde de lei.

Transelectrica este deţină în proporţie de 58,7% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului şi 41,3% de alţi acţionari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transelectrica,
deputat,
brasov,
pnl,
ceo,
schimbare,
membri,
sef

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.