Fumătorii pot comunica cu europarlamentarii pe site-ul stoptheban.eu

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 august 2013 149 afişări

Philip Morris România a lansat stoptheban.eu, un site informativ, adresat fumătorilor adulţi. Site-ul aduce la cunoştinţa consumatorilor de ţigarete mentolate şi de tip slim propunerea Uniunii Europene de a interzice aceste produse, propunere înaintată în contextul revizuirii Directivei pentru Produsele din Tutun.

“Fumătorii adulţi ne spun că apreciază faptul că primesc informaţii cu privire la aceste aspecte – în special interzicerea produselor, înainte ca guvernul să ia decizii, astfel încât să-şi poată exprima opinia cu privire la politicile şi propunerile care îi afectează în mod direct”, a declarat Sorana Mantho, director corporate affairs Philip Morris Romania & Bulgaria.

Uniunea Europeana propune o interzicere totala a tigaretelor mentolate şi de tip slim în cadrul revizuirii Directivei privind Produsele din Tutun, fapt care va forta milioane de fumatori europeni sa schimbe marca sau tipul de tigarete preferat, sau sa caute aceste produse in alta parte. UE nu a reusit sa demonstreze ca aceasta interzicere arbitrara va reduce rata de incidenta a fumatului, insa studiile arata ca masura va alimenta piata neagra, care costa deja Statele Membre venituri de miliarde, din taxe, anual.

“Interzicerea a 10% din piata europeana a tigaretelor si a aproximativ 20% din piata locala, fara dovezi stiintifice credibile ca acest lucru va reduce ratele de incidenta a fumatului sau va imbunatati sanatatea publica, risca alimentarea pietei negre, care costa deja Statele Membre 12,5 miliarde de euro anual,” a declarat Sorana Mantho.

Compania promoveaza site-ul si prin mesaje introduse in pachetele de tigarete pe care le produce, adresandu-se astfel exclusiv fumatorilor adulti, care pot fi afectati direct de interzicerea produselor pe care le consuma de obicei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fumatorii-pot-comunica-cu-europarlamentarii-pe-site-ul-stoptheban-eu-11263452
11263452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.