Frontul Naţional triumfă în Franţa şi provoacă un nou cutremur politic

Postat la 26 mai 2014 33 afişări

Frontul Naţional (extrema dreaptă) a provocat duminică un veritabil cutremur în Franţa, clasându-se primul după scrutinul european, cu un scor istoric de 25% potrivit estimărilor, înaintea UMP (opoziţie, dreapta) care a obţinut 20% şi socialiştilor (la putere) aflaţi în derută cu 15%.

Frontul Naţional triumfă în Franţa şi provoacă un nou cutremur politic

 Frontul Naţional a obţinut un scor de patru ori mai mare ca în 2009, devansând în mod clar UMP (20-21%), potrivit estimărilor concordonate prezentate de cinci institute de sondare. Pe poziţia a treia, PS ar obţine doar 14-15% din voturi.

Vicepreşedintele FN Florian Philippot şi-a exprimat satisfacţia faţă de "scorul istoric" obţinut de partidul său, pe care l-a catalogat "primul partid din Franţa".

Frontul lui Marine Le Pen a beneficiat de nivelul record al lipsei de popularitate al puterii socialiste şi de divizarea opoziţiei de dreapta, într-un tip de scrutin catalogat drept "scrutin de defulare" de către politologi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/frontul-national-triumfa-in-franta-si-provoaca-un-nou-cutremur-politic-12651115
12651115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.