#Friends Donating Together

Autor: Andra Stroe Postat la 05 octombrie 2020 62 afişări

#Friends Donating Together

CGS România

Motivaţie:

Anual, peste 600.000 de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sanguine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situaţie limită când, practic, nevoia de sânge este constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donatori fideli (cei care donează de cel puţin două ori pe an). România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge – doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge. Prin campania #FriendsDonatingTogether CGS a promovat donarea de sânge benevolă, ca gest responsabil, altruist, independent de interese materiale, care contribuie la creşterea siguranţei sistemului transfuzional. Ideea a aparţinut unuia dintre colegii CGS, un donator constant la Spitalul Militar din Bucureşti.

Descrierea proiectului:

Proiectul #FriendsDonatingTogether s-a desfăşurat în două ediţii separate, în Bucureşti şi Braşov. Pentru campania  #FriendsDonatingTogether  s-a identificat cu ajutorul unităţii mobile a Centrului de Transfuzie Sanguină al MapN spaţiul adecvat din cadrul companiei pentru desfăşurarea acestui tip de proceduri iar la amenajare au contribuit membrii echipelor CGS dar şi  medicii şi asistentele implicate.

Efecte:

O unitate mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină al MapN a recoltat sânge de la 70 dintre membrii echipei CGS care s-au oferit voluntari. S-a donat sânge atât în sediile CGS din Braşov şi Bucureşti pe parcursul unei întregi zile de lucru.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.