"Freezing rain" loveste Romania. Sandu (ANM): "In curand se va produce si in Bucuresti" (VIDEO)

Postat la 04 februarie 2012 37 afişări

Conform informatiilor furnizate de ANM, in Romania are loc la aceasta ora fenomenul meteo care este cunoscut sub numele de "freezing rain", ploaia care ingheata. Astfel, la ora 11, "ploaia care ingheata" putea fi observata in Vaslui, Ramnicu Valcea, Ploiesti si la marginea Capitalei.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, fenomenul de ploaie inghetata se va produce si in Bucuresti incepand de sambata dupa-amiaza, urmand sa se instaleze in zone chiar mai extinse decat se estimase initial. Stropii de apa ajung la sol sub forma de gheata si imbraca asfaltul, stalpii, casele sau masinile in straturi de sticla, care se curata foarte greu si pe care vehiculele nu mai tin drumul drept.

Un astfel de fenomen, de aceasta amploare, este primul inregistrat in ultimii 6 ani in Romania. In schimb, in 1998, ploaia inghetata ce a cazut pe tot teritoriul tarii, s-a soldat cu 600 de evenimente rutiere, 33 de accidente grave si 20 de morti.

Fenomenul ar trebui sa dispara incepand de duminica seara, cand in tara noastra va intra un nou val de aer rece. Precipitatiile se vor transforma din nou in ninsoare. Si va urma o saptamina de iarna veritabila.

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/freezing-rain-loveste-romania-sandu-anm-in-curand-se-va-produce-si-in-bucuresti-video-9205607
9205607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.