Franta vrea revizuirea acordului Schengen si nu suspendarea lui

Postat la 25 aprilie 2011 15 afişări

Franta nu vrea suspendarea acordului de libera circulatie Schengen, ci "revizuirea clauzelor de salvgardare pentru anumite situatii", a declarat Henri Guaino, consilier special al presedintelui Nicolas Sarkozy.

"Este o problema de bun-simt. Nu putem primi pe toata lumea", a spus Guaino, in emisiunea Dimanche soir politique a Itélé/France Inter/Le Monde/Daily Motion. Referindu-se la tari cum este Tunisia, unde au avut loc revolte impotriva regimurilor autoritare, el a afirmat ca miza reala consta in acordarea unui ajutor pentru aceste tari pe calea democratiei. "Rezultatul nu poate fi imigrarea masiva din sud catre nord", a insistat Guaino. El a afirmat ca spatiul Schengen impune ca fiecare tara sa asigure protectia frontierelor externe ale Uniunii Europene si ca este necesara "o revenire la spiritul acestui acord", astfel incat fluxurile migratorii sa fie reglementate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-vrea-revizuirea-acordului-schengen-si-nu-suspendarea-lui-8188829
8188829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.