Franţa vrea garanţii din partea Greciei că va respecta ţintele de deficit convenite

Postat la 14 septembrie 2011 9 afişări

Franţa va cere Greciei garanţii că va respecta ţintele de deficit impuse drept condiţii pentru un plan de ajutor extern suplimentar, miercuri, într-o teleconferinţă la care va participa şi cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat un purtător de cuvânt al executivului francez.

Autorităţile franceze nu vor face niciun anunţ şi nici nu vor informa jurnaliştii după teleconferinţa de la 16 GMT (19:00 ora României) dintre preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi premierul Greciei, George Papandreou. Subiectul discuţiilor va fi situaţia statului elen şi criza din zona euro, a spus purtătorul de cuvânt.

Marile economii din zona euro au tot mai puţină răbdare în privinţa eşecului Greciei de a îndeplini ţintele de reformă fiscală şi structurală stabilite prin programul de ajutor extern de la UE şi FMI, în contextul impactului asupra pieţelor financiare al informaţiilor că statul elen ar putea intra în încetare de plăţi sau ar putea părăsi zona euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franţa,
Greciei,
garanţii
/actualitate/franta-vrea-garantii-din-partea-greciei-ca-va-respecta-tintele-de-deficit-convenite-8749411
8749411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.