Franţa va trimite Ucrainei un sistem de artilerie autopropulsată

Autor: Mediafax Postat la 22 aprilie 2022 91 afişări

Franţa va trimite Ucrainei un sistem de artilerie autopropulsată

Franţa va trimite în Ucraina, până la sfârşitul lunii, obuziere autopropulsate CAESAR, arme cu rază lungă de acţiune, de fabricaţie franceză, a confirmat vineri Palatul Elysée.

Într-un interviu acordat vineri publicaţiei franceze Ouest-France şi citat de CNN, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că ţara sa „livrează echipamente substanţiale, de la MILAN la CAESAR şi mai multe tipuri de arme” Ucrainei.

„Cred că trebuie să continuăm pe această cale. Întotdeauna cu o linie roşie, care este de a nu intra în cobeligeranţă”, a adăugat preşedintele francez.

Aproximativ 40 de militari ucraineni vor sosi în Franţa pentru a fi instruiţi cu privire la echipamentele militare, potrivit Elysée.

Sistemele de arme antitanc MILAN au fost deja livrate, a precizat Palatul Elysée.

CAESAR este un sistem de artilerie montat pe camion cu un tun autopropulsat dezvoltat de Nexter Systems.

Potrivit companiei, unităţile CAESAR au fost desfăşurate de armata franceză începând din 2009 în diferite ţări, inclusiv „Afganistan, Liban, Mali şi Sahel, Irak şi Asia de Est”.

„Franţa continuă să sprijine militar Ucraina”, a declarat vineri ministerul francez al Apărării. „Preşedintele Republicii a decis să livreze mai multe tunuri de artilerie CAESAR şi mii de obuze. Suntem alături de poporul ucrainean”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artilerie,
macron,
autopropulsat,
franta,
ucraina,
sistem

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.