Franklin Templeton va vinde in Romania titlurile a 11 fonduri mutuale inregistrate in Luxemburg

Postat la 12 iulie 2011 60 afişări

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a primit aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru distribuirea a 11 fonduri Franklin Templeton cu investitii in actiuni si instrumente cu venit fix in piete locale, regionale si locale.

Fondurile fac parte din familia Franklin Templeton Investment Funds (FTIF) - Société d'Investissement à capital variable (SICAV) inregistrata in Luxemburg, o institutie-umbrela pentru o serie de sub-fonduri care ofera oportunitati de diversificare a investitiilor. Cele 11 fonduri ofera expunere unor piete sau sectoare la care accesul investitorilor romani ar fi dificil altfel. Odata cu lansarea gamei SICAV in Romania, investitorii pot alege sa investeasca in tari ce inregistreaza in prezent o crestere rapida precum China, India sau Brazilia, in sectorul tehnologiei, in resurse naturale si intr-o intreaga serie de alte actiuni sau instrumente cu venit fix.

Este pentru prima data cand o gama diversificata de fonduri mutuale de tip deschis sunt oferite de catre Franklin Templeton investitorilor din Romania. Initial, fondurile vor fi disponibile prin reteaua BRD Groupe Société Générale. Franklin Templeton se afla intr-un proces de finalizare a acordurilor de distributie cu o serie de alte banci din Romania, pentru a permite accesul mai larg al investitorilor locali.

"Credem ca investitorii romani vor beneficia de mai multa alegere si aceasta este exact ceea ce ofera aceste fonduri de tip deschis lansate de Franklin Templeton: acces la oportunitati diversificate de actiuni sau instrumente cu venit fix cu expunere diversificata in cele mai interesante piete si sectoare", a declarat Borno Janekovic, director pentru Europa Centrala si de Est al Franklin Templeton Investments.

Fondurile sunt administrate de manageri cu experienta de la birourile din SUA, Singapore sau Hong Kong ale Franklin Templeton, astfel:

Franklin High Yield Fund, administrat de Betsy Hofman

Franklin India Fund, administrat de Stephen Dover

Franklin Natural Resources Fund, administrat de Frederick Fromm, Stephen Land si Matt Adams

Franklin Technology Fund, administrat de JP Scandalios

Franklin Templeton Global Fundamental Strategies Fund, administrat de Tony Coffey si Brent Smith

Franklin US Total Return Fund, administrat de Roger Bayston & Kent Burns

Templeton Asian Growth Fund, administrat de Mark Mobius

Templeton BRIC Fund, administrat de Mark Mobius, Dennis Lim si Tom Wu

Templeton China Fund, administrat de Mark Mobius

Templeton Global Bond Fund, administrat de Michael Hasenstab

Templeton Global Total Return Fund, administrat de Michael Hasenstab.

Fondurile SICAV nu sunt afiliate in niciun fel cu Fondul Proprietatea, fondul de investitii de tip inchis din Romania administrat de Franklin Templeton Investment Management Limited sucursala Bucuresti, reprezentat de managerul de portofoliu Grzegorz Konieczny.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franklin-templeton-va-vinde-in-romania-titlurile-a-11-fonduri-mutuale-inregistrate-in-luxemburg-8491629
8491629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.