Franklin Templeton: Creşterea economică a României trebuie susţinută de consumul intern şi investiţii

Postat la 21 ianuarie 2013 12 afişări

Economia României va creşte cu peste 1% în acest an şi ar trebui să fie sprijinită de consumul intern şi investiţii, în condiţiile în care exporturile şi producţia industrială nu mai pot susţine evoluţia, consideră managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.

"Ne aşteptăm să vedem o schimbare pozitivă în evoluţia economică a ţării în următoarele 12 luni. În ultimii doi ani economia a fost impulsionată în principal de exporturi (deşi creşterea în acest domeniu a încetinit în 2012, din cauza problemelor din zona euro) şi de producţia industrială. Totuşi, aceşti factori nu mai pot susţine economia în 2013 şi ar trebui să fie înlocuiţi de consumul intern şi de investiţii", se arată într-un comunicat transmis luni de Franklin Templeton, compania care administrează Fondul Proprietatea.

Konieczny menţionează că anul trecut s-a observat deja o redresare a consumului faţă de nivelurile foarte scăzute care au urmat după măsurile de austeritate din anii 2009 şi 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franklin-templeton-cresterea-economica-a-romaniei-trebuie-sustinuta-de-consumul-intern-si-investitii-10510908
10510908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.