Francul a înregistrat cea mai mare scădere faţă de euro din istorie, după anunţul Băncii Elveţiei

Postat la 06 septembrie 2011 11 afişări

Francul elveţian s-a depreciat marţi cu până la 9,9% faţă de euro, cel mai amplu declin înregistrat vreodată în raport cu moneda unică, după ce Banca Naţională a Elveţiei a impus o limită a cursului de schimb, transmite Bloomberg.

Banca centrală a anunţat că va stabili o ţintă a cursului de schimb la minimum 1,20 franci pe euro, pe care o va impune prin achiziţia de valută străină din piaţă în cantităţi nelimitate, intervenţia fiind prima de acest fel din ultimii 33 de ani.

Francul a coborât în timpul tranzacţiilor cu până la 9,9%, la 1,21911 unităţi pentru un euro, cel mai redus nivel atins după 5 iulie.

La ora 9:01 a.m., francul era tranzacţionat la New York în scădere cu 8,4%, la 1,20298 unităţi pentru un euro.

Francul s-a depreciat cu minim 7,6% faţă de cele mai active 16 monede monitorizate de Bloomberg, cel mai amplu declin fiind faţă de coroana norvegiană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/francul-a-inregistrat-cea-mai-mare-scadere-fata-de-euro-din-istorie-dupa-anuntul-bancii-elvetiei-8705252
8705252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.