Francois Hollande a câştigat primul tur cu 28,56 la sută - rezultate parţiale

Postat la 23 aprilie 2012 11 afişări

Candidatul socialist Francois Hollande a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze cu 28,56 la sută, în faţa preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy, care a obţinut 27,07 la sută, potrivit rezultatelor aproape definitive ale Ministerului de Interne.

Potrivit acestor rezultate, care se referă la aproape 99 la sută din corpul electoral, candidata extremei-dreapta (Frontul Naţional) Marine Le Pen s-a clasat pe locul al treilea, cu 18,12 la sută, urmată de reprezentantul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, cu 11,1 procente şi centristul Francois Bayrou cu 9,11 procente.

"Sunt încrezător", a declarat Francois Hollande după închiderea urnelor, declarându-se "candidatul unificării" şi "cel mai bine plasat pentru a deveni următorul preşedinte al Republicii". "Niciodată Frontul Naţional nu a mai atins un asemenea nivel", a recunoscut el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/francois-hollande-a-castigat-primul-tur-cu-28-56-la-suta-rezultate-partiale-9562142
9562142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.