LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Francezii din spatele Peugeot şi gigantul Fiat Chrysler fuzionează într-o companie de 50 miliarde

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 octombrie 2019 104 afişări

Francezii din spatele Peugeot şi gigantul Fiat Chrysler fuzionează într-o companie de 50 miliarde

Giganţii din industria auto Fiat Chrysler şi PSA, compania-mamă a Peugeot, au bătut palma pentru o fuziune completă, care va naştere unui gigant cu o evaluare de aproape 50 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Board-ul PSA a aprobat fuziunea, iar board-ul Fiat Chrysler se va întâlni miercuri, potrivit sursei citate. Executivi au anunţat reglementatorii din SUA şi Franţa, potrivit Wall Street Journal.

În urma fuziunii va lua naştere al patrulea cel mai mare producător auto din lume.

Acţiunile Fiat Chrysler au crescut miercuri pe bursa din New York cu 5,27% în urma anunţului cu privire la negocieri, iar după închiderea şedinţei acţiunile au crescut până la ora transmiterii ştirii cu 1,34%, până la 15,18 dolari pe acţiune. În acelaşi timp, acţiunile Peugeot au crescut cu 4,5% pe bursa din Paris.

Pentru FCA, fuziunea reprezintă o reuşită, în contextul în care compania a susţinut vehement că piaţa auto are nevoie de consolidare cât mai rapid.

Unul dintre aspectele tranzacţiei arată că PSA ar fuziona cu FCA într-o tranzacţie care implică toate acţiunile, ceea ce l-ar pune în final pe Carlos Tavarez la conducerea businessului, şi pe John Elkann – reprezentantul familiei Agnelli din Italia, care controlează FCA – în funcţia de preşedinte al companiei.

Potrivit sursei citate, negocierile au mai început anul acesta o dată însă au fost oprite cât au început discuţiile dintre Fiat Chrysler şi Renault.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fuziune,
chrysler,
fiat,
companie,
nastere,
peugeot

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.