Fragmente de istorie. Juana cea nebună, trista poveste a unei regine fără coroană

Postat la 15 iulie 2022 46 afişări

Fragmente de istorie. Juana cea nebună, trista poveste a unei regine fără coroană

Timp de aproape 50 de ani, regina legitimă a Spaniei a fost închisă într-un palat din Tordesillas.

la vârsta de 17 ani, s-a mutat în Ţările de Jos pentru a se căsători cu arhiducele de Austria, Filip cel Frumos, moştenitorul caselor de Burgundia şi de Habsburg.

După moartea fraţilor săi, în 1500, Juana a devenit singura moştenitoare a coroanelor Castiliei şi Aragonului.

Timp de aproape 50 de ani, regina legitimă a Spaniei a fost închisă într-un palat din Tordesillas: potrivit unora, victimă a unei conspiraţii a rudelor sale atotputernice; potrivit altora, din cauza unei boli mintale incontestabile.

Cu faţa ovală, nasul fin şi delicat, pielea albă şi părul blond, Juana de Castilia era atrăgătoare încă din copilărie. Era, de asemenea, inteligentă, învăţase latina şi avea aptitudini remarcabile pentru muzică, talent care avea să fie una dintre puţinele ei consolări de-a lungul unei vieţi din ce în ce mai tragice. Departe de a arăta vreun indiciu cu privire la viitorul ei statut de „regină nebună” a Spaniei, Juana părea predestinată să devină un ornament strălucitor la curtea vreunui prinţ european ilustru.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
istorie,
poveste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.