FPTR: 20% din firmele din turism riscă falimentul dacă taxele şi impozitele locale vor creşte

Postat la 13 decembrie 2012 20 afişări

Peste 20% dintre firmele care activează în turism ar putea intra în insolvenţă încă din primul trimestru al anului viitor dacă taxele şi impozitele locale vor creşte, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu susţine creşterea taxelor locale cu 16% şi consideră că este o măsură total nepotrivită în momentul de faţă, deorece firmele nu mai pot suporta creştera taxelor sau introducerea unor taxe noi", a spus Mohammad Murad, preşedintele FPTR, într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Guvernul a aprobat miercuri majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05% începând de anul viitor, potrivit legii, prin indexarea cu rata cumulată a inflaţiei din ultimii trei ani.

Premierul Victor Ponta a declarat ulterior că nu va publica hotărârea de guvern privind actualizarea taxelor locale cu inflaţia până când nu se va înţelege foarte clar că Executivul nu măreşte aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflaţiei se poate face doar de către autorităţile locale, dacă doresc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FPTR,
firme,
turism,
faliment
/actualitate/fptr-20-din-firmele-din-turism-risca-falimentul-daca-taxele-si-impozitele-locale-vor-creste-10390101
10390101
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.