Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat la moarte

Autor: Iuliana Enache Postat la 16 mai 2015 17 afişări

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamat la moarte, sâmbătă, de un tribunal din Cairo, relatează CNN. Numele lui Morsi va fi transmis Marelui Muftiu împreună cu cele ale altor peste 100 de acuzaţi, pentru confirmarea pedepsei cu moartea la 2 iunie. Marele Muftiu este cea mai înaltă autoritate juridică din Egipt.

Aceasta este cea mai dură pedeapsă la care se putea aştepta Morsi în acest caz. El va putea să conteste însă decizia în apel.

Liderul Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, şi fostul preşedinte al Parlamentului Mohamed Saad El-Katatny au fost, de asemenea, deferiţi Marelui Muftiu în acest caz.

Guvernul de la Cairo instalat de armată a interzis Fraţii Musulmani, declarând mişcarea drept grupare teroristă, o acuzaţie pe care aceasta din urmă o neagă.

Morsi şi ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi de colaborare cu gruparea islamistă palestiniană Hamas şi cu cea libaneză Hezbollah pentru a pătrunde în câteva închisori din Egipt în ianuarie 2011 şi a facilita evadarea lui Morsi şi altor 20.000 de persoane.

Într-un caz separat deschis pentru acuzaţii de spionaj, alte 16 persoane - dar printre care nu se numără şi Morsi - au fost, de asemenea, condamnate la moarte sâmbătă.

Morsi, care a devenit primul preşedinte ales democratic al Egiptului în iunie 2012, a fost îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat militară susţinută de populaţie în iulie 2013.

Fostul preşedinte a fost deja judecat în aprilie pentru violenţă şi incitare la violenţă şi condamnat la 20 de ani de închisoare pentru torturarea protestatarilor din faţa palatului prezidenţial în decembrie 2012. El a fost achitat însă de acuzaţiile de crimă în cazul deceselor protestatarilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EGIPT,
MORSI,
/actualitate/fostul-presedinte-egiptean-mohamed-morsi-a-fost-condamnat-la-moarte-14276306
14276306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.