Conductorul trenului Amtrak care a deraiat în SUA suferă de amnezie

Autor: Ioana Bojan Postat la 16 mai 2015 100 afişări

Conductorul trenului Amtrak care a deraiat în noaptea de marţi spre miercuri în Statele Unite a suferit o comoţie şi are amnezie, motiv pentru care audierea sa de către anchetatori a fost amânată, relatează CNN.

Trenul, care transporta 234 de pasageri, circula cu o viteză de peste 100 de mile pe oră (160 km/h) într-o curbă în care viteza era limitată la 50 de mile pe oră (80km/h), în momentul în care a deraiat, provocând moartea a opt persoane şi rănirea a 200.

Accidentul a blocat circulaţia feroviară în mare parte a regiunii Northeast, declanşând o anchetă şi cel puţin un proces pentru vătămare. De asemenea, accidentul a relansat dezbaterea privind infrastructura învechită şi siguranţa transporturilor feroviare în Statele Unite.

Conductorul trenului, Brandon Bostian, care ar putea cunoaşte cauzele accidentului, a suferit o comoţie şi are amnezie, a declarat avocatul său, Robert Goggin.

O parte a investigaţiei se va concentra pe Bostian, a afirmat joi Robert Sumwalt, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale (NTSB). "De ce circula trenul cu mai mult de 100 de mile pe oră? Avea 106 (170 km/h)", în condiţiile în care limita în acea curbă era de 50 de mile pe oră, a declarat el.

O înregistare video arată că, cu 65 de secunde înaintea accidentului, trenul circula cu 70 de mile pe oră (112 km/h) şi continua să accelereze, a precizat Robert Sumwalt. Apoi înregistrarea se întrerupe, probabil din cauza accidentului.

Poliţia din Philadelphia a obţinut un mandat pentru datele de telefonie mobilă ale lui Bostian, potrivit publicaţiei Philadelphia Inquirer, pentru a determina dacă era distras.

Dar Bostian nu îşi aminteşte decât că se afla în locomotivă, şi-a deschis telefonul şi a sunat la 911 pentru a anunţa accidentul, a afirmat avocatul său. Bostian a vorbit puţin cu anchetatorii, care vor trebui să aştepte până acesta îşi recapătă memoria pentru a-l putea interoga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ACCIDENT,
TREN
/actualitate/conductorul-trenului-amtrak-care-a-deraiat-in-sua-sufera-de-amnezie-14275220
14275220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.